Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Victoria Lucia

Hoe u karakters in uw script schrijft waar mensen geen genoeg van kunnen krijgen

Schrijf karakters in je script waar mensen geen genoeg van kunnen krijgen

Er zijn veel verschillende aspecten aan een succesvol script: er is het verhaal, de dialoog, de setting. Het element dat ik het belangrijkst vind en waarmee ik leid, is karakter. Voor mij beginnen de meeste van mijn verhaalideeën met een duidelijk hoofdpersonage waarmee ik me verhoud en waarmee ik me identificeer. Hier zijn enkele tips voor het schrijven van karakters die je publiek zeker zal waarderen!

Met één klik

Exporteer een perfect opgemaakt traditioneel script.

Probeer SoCreate gratis!

Schrijf zo...
...Exporteer hierheen!
 • Ken de karakters van uw script vanaf het begin

  Een groot deel van mijn voorschrijven bestaat uit het schrijven van schetsen voor mijn personages. Deze overzichten bevatten alles wat ik essentieel vind om erover te weten, variërend van biografische informatie tot belangrijke beats in het verhaal. Ik zal tijdens deze fase ook belangrijke emotionele lijnen voor mijn personages uitschrijven, omdat dit me helpt het emotionele traject van het script te volgen. Als u dit werk doet voor de personages in uw script, krijgt u mogelijk meer inzicht in hen, evenals een beter begrip van de doelen en verlangens van elk personage.

 • Duidelijke motivaties en doelen voor de karakters van uw script

  Zoals ik al zei, kan vooraf schrijven helpen om de wensen van je personage te verduidelijken, maar in je script moet je er zeker van zijn dat de motivaties en doelen van je personages duidelijk zijn voor het publiek. Als je nadenkt over motivaties en doelen, is het nuttig om jezelf af te vragen: "Wat wil dit personage, en wat weerhoudt hem/haar ervan dit te bereiken?" onderzoek vervolgens of u die dingen in uw scènes kunt identificeren.

 • Creëer een doel voor elk personage in je scenario

  Zorg ervoor dat al je personages een reden hebben om in het script te spelen. Elk personage moet een specifiek doel hebben dat het verhaal vooruit helpt. Heb je een personage dat niets belangrijks toevoegt aan het verhaal? Het kan de moeite waard zijn om ze te knippen of hun lijnen en acties opnieuw te distribueren naar een ander personage.

 • Geef de karakters van je verhaal een fout

  Personages met gebreken of onzekerheden kunnen ervoor zorgen dat ze veel menselijker lijken en gemakkelijker om mee om te gaan. Niemand gaat door het leven en doet alles perfect, en dat geldt ook voor de personages in je scenario. Wees niet bang om je personages te laten falen of fouten te laten maken.

 • Je passie is de kracht van je karakter

  Ik denk dat het belangrijkste advies dat ik kan geven over het schrijven van gedenkwaardige personages is: schrijf over personages en verhalen waar je enthousiast en gepassioneerd over bent. Als je je personages doordrenkt met je passie, als je de tijd besteedt aan het zorgvuldig vormgeven en tot stand brengen van ze, zal het publiek dat opmerken en er verbinding mee maken. Als jij je karakters kent en liefhebt, zullen wij dat ook doen!

Hopelijk helpen deze tips je om karakters te schrijven waar mensen zich toe aangetrokken voelen en die ze niet snel zullen vergeten. Veel schrijfplezier!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in...