Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Courtney Meznarich

Hoe u het schrijven van uw tweede akte sneller kunt maken

Ik heb nu een paar keer geschreven over hoe je problemen in het tweede bedrijf kunt omzeilen, en er is één ding dat scenarioschrijvers altijd gemeen hebben als ze advies over dit onderwerp geven:  

"Ja, het tweede bedrijf is slecht."

Ik moet nog een andere schrijver ontmoeten die graag het tweede bedrijf van hun scenario schrijft, en dat is Disney-schrijver Ricky Roxburgh ("Big Hero 6: The Series", "Saving Santa", "Rapunzel's Tangled Adventures"), die ik noemde Toen hem werd gevraagd of hij tips had voor het omgaan met de uitdagingen van het tweede bedrijf, begon hij: "Oh mijn god, je bent niet de enige."

Met één klik

Exporteer een perfect opgemaakt traditioneel script.

Probeer SoCreate gratis!

Schrijf zo...
...Exporteer hierheen!

"De reden dat tweede acts eng zijn, is omdat ze twee keer zo lang duren als de andere acts", vertelde hij me. "Dus wat ik doe is mijn tweede act opsplitsen. Ik verdeel het in twee verschillende acts, dus het lijkt bijna op Act 2A, Act 2B."

Ik heb al eerder van deze truc gehoord, maar Ricky gaat nog een stap verder.

"Dan breek ik elk van die helften op, zodat ik doe alsof ik mentaal een klein script binnen dat script aan het schrijven ben, en het is een stuk minder intimiderend", zei hij. "Je kunt denken aan het begin van de eerste helft van je tweede bedrijf en het begin van de tweede helft van je tweede bedrijf, in termen van tien pagina's, tien pagina's daar."  

De reden dat tweede acts eng zijn, is omdat ze twee keer zo lang duren als de andere acts. Dus wat ik doe is mijn tweede actie splitsen. Ik verdeel het in twee verschillende acts, dus het lijkt bijna op Act 2A, Act 2B. Vervolgens breek ik elk van die helften op, dus behandel ik dat script alsof ik mentaal een kleiner script aan het schrijven ben, en dat maakt het een stuk minder intimiderend.
Ricky Roxburgh
Scenarioschrijver

Om er zeker van te zijn dat er genoeg gebeurt in je tweede bedrijf , kun je ook deze elementen gebruiken, uiteengezet door Michael Schilf in een oud-maar-goed-bericht op The Script Lab :

Obstakels

Ik weet zeker dat je andere acts hebt gezien die leken alsof ze zich gewoon voortsleepten. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat er genoeg gebeurt. Het tweede bedrijf gaat helemaal over obstakels. Elke reeks moet zich richten op een obstakel dat je held in de weg staat om zijn doel te bereiken, en die obstakels moeten steeds extremer worden.

Eerste poging

Jouw held is onderweg en moet nu proberen zijn probleem op te lossen. Ze zullen waarschijnlijk eerst iets eenvoudigs proberen, maar dat zal natuurlijk mislukken.

Resultaten van eerste pogingen

Alles wat je held eerder heeft geprobeerd, heeft de zaken nog erger gemaakt.

B- en C-percelen

Breng je subplot in je tweede bedrijf, dat moet aansluiten bij de centrale spanning en meer van de emoties van de hoofdpersoon moet onthullen.

Het eerste hoogtepunt

De eerste climax bevindt zich midden in je film. De hoofdpersoon heeft óf iets geprobeerd en enig succes ervaren, óf staat qua stijl op zijn laagst.

Middelpuntspiegel en contrast

Vergeet niet dat het middelpunt van uw film (of het nu een overwinning of een verlies is) moet worden weerspiegeld in de conclusie van uw film. Vóór het einde van het tweede bedrijf wil je contrasteren met wat je middelpunt was. Als het een overwinning is, is het tegenovergestelde een mislukking en omgekeerd.

probeer meer

Nu het personage weet wat hij niet moet doen, zal hij proberen het probleem goed op te lossen.

Karakterboog, deel 2

Je hebt de fout van je personage in het eerste bedrijf vastgesteld, dus zorg er in het tweede bedrijf voor dat je de poging van je personage om die fout te overwinnen ook vermeldt. Waar gaat jouw personage heen op zijn persoonlijke reis? Dit is het midden van die boog.

De belangrijkste climax

De belangrijkste climax is het keerpunt waar alles verloren lijkt.

Eerste resolutie

Je held lost de belangrijkste climax op, maar er is nog één stap over om zijn doel te bereiken in bedrijf drie, en bedrijf drie begint...

"Ineens is het niet meer: ​​'oh mijn god, dit is zo lang.' Het is: 'oh mijn god, dit is zo kort. Hoe doe ik dit?'" zei Ricky. "Ik denk dat het je tweede act dynamischer en minder intimiderend maakt."

Ik voel me al beter,

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in...

Hoe je problemen in het tweede bedrijf in je scenario kunt verpletteren, volgens een ervaren tv-schrijver

“Het tweede bedrijf van een film is echt een uitdaging. Ik vergelijk het met een huwelijk”, begon Ross Brown. Oké, je hebt mijn aandacht, Ross! Ik hou van een goede metafoor, en de ervaren tv-schrijver, regisseur en producer Ross Brown (‘Step by Step’, ‘The Cosby Show’, ‘National Lampoon’s Vacation’) heeft een paar geweldige in petto. Hij is tenslotte directeur van het MFA-programma aan de Universiteit van Antiochië, dus hij weet het een en ander over het onderwijzen van de kunst van het scenarioschrijven op een manier die studenten kunnen begrijpen. Dus, als zijn student voor dit interview, vroeg ik hem wat zovelen van jullie ons vragen: hoe kom ik door de problemen in het tweede bedrijf heen in mijn scenario ...

Hoe je problemen in het tweede bedrijf kunt oplossen in een traditioneel scenario

Ik heb ooit gehoord dat het tweede bedrijf van je scenario jouw scenario is. Het is de reis, de uitdaging en het langste deel van je script en toekomstige film. Met bijna 60 pagina's of 50 procent (of meer) van je script is het tweede bedrijf meestal het moeilijkste deel, zowel voor je personage als voor jou. En dat betekent dat daar vaak dingen misgaan. Ik heb gaandeweg een aantal trucjes geleerd en ik deel ze graag vandaag met jullie, zodat je kunt vermijden wat vaak ‘de doorzakking van de tweede akte’ wordt genoemd. In een traditionele structuur van drie bedrijven begint het tweede bedrijf zodra het personage besluit dat het te laat is om terug te keren, dus moeten ze aanvallen...

Zoek een scenario-editor om uw script naar een hoger niveau te tillen

Hoe u een scenario-editor kunt vinden om uw script naar een hoger niveau te tillen

Scripteditor, scriptconsulent, scriptdokter - er zijn een paar namen voor, maar het punt is dat de meeste scenarioschrijvers op een gegeven moment wat professioneel advies over hun scenario's willen. Hoe vindt een schrijver een scenario-editor die hij kan vertrouwen? Waar moet je op letten voordat je er een inhuurt? Vandaag ga ik je vertellen hoe je een editor kunt vinden die je kan helpen je scenario naar een hoger niveau te tillen! Er zijn een paar vragen die een schrijver zichzelf moet stellen voordat hij iemand zoekt om je verhaal te redigeren. Is het klaar om te bewerken? Is het op een plek waar je het gevoel hebt dat er ogen van buitenaf nodig zijn om het te versterken? Is daar ...