Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Courtney Meznarich

Ashlee Stormo: een agent of manager vinden met IMDb Pro

"Hoe kom ik aan een agent of manager?" In de videotip van vandaag met aspirant-scenarist Ashlee Stormo laat ze zien hoe ze het populaire online platform IMDb Pro gebruikt om potentiële managers en agenten te vinden die bij haar passen. Bedenk dat een schrijver geen vertegenwoordiging nodig heeft (scenarioschrijver Adam G. Simon vertelde ons dit hilarische verhaal over hoe hij zichzelf vertegenwoordigde om zijn film "Man Down" te maken ), maar het kan zeker helpen. Sommige schrijvers denken dat het stellen van vragen aan potentiële agenten en managers een ouderwetse manier is, maar er zijn veel schrijvers die succes hebben gehad met deze methode.

IMDb Pro is een betaalde abonnementsservice die ongeveer $ 20 per maand kost.

Met één klik

Exporteer een perfect opgemaakt traditioneel script.

Probeer SoCreate gratis!

Schrijf zo...
...Exporteer hierheen!

"Hallo, scenarioschrijvers! Deze week laat ik jullie zien hoe je IMDbPro kunt gebruiken om een ​​manager te vinden! Ik weet zeker dat er andere manieren zijn om via internet een vertegenwoordiging te vinden - hoe vind je een manager? En wat stuur je ze een keer? Heb je hun contactgegevens?

Ashley Stormo

" Hallo allemaal! Mijn naam is Ashlee Stormo en deze week werk ik samen met SoCreate om jullie te laten zien hoe je IMDb Pro kunt gebruiken om managers en vertegenwoordigers te vinden.

Als je IMDb Pro gebruikt om een ​​manager te vinden, raad ik je aan eerst een lijst te maken van de films en programma's waaraan je werkt. Dus je wilt nadenken over je stijl en je stijl. Dus voor mij is dat behoorlijk gezond spul. Voor tv-programma's kijk je naar 'Shameless', 'Parenthood', 'Friday Night Lights' en 'This Is Us'. Dit zijn dus het soort dingen die op mijn lijstje staan. En dan, in termen van films, zie je dingen als 'Troop Zero', '500 Days of Summer', 'The Spectacular Now', 'The Edge of 17', dus dat is een soort familiale, gezonde sfeer. Ik ga voor, en als je eenmaal die lijst hebt gemaakt, kun je zien hoe je de website gebruikt.

Zodra ik mijn tv- of filmlijst heb, zal ik uitzoeken wie de belangrijkste schrijver of schrijvers zijn, en van daaruit uitzoeken wie die schrijvers beheert. Ik zal hier twee voorbeelden voor u doornemen. Dus we gaan eerst met "Troop Zero" aan de slag. Ik klik op 'Troop Zero' en dan verschijnt de cast, maar wat ik ga is het tabblad Filmmaker, en onder het tabblad Filmmaker wil je de schrijvers vinden. En we kunnen zien dat de schrijfster van "Troop Zero" de mooie Lucy Alibar is. Dan klik ik naar haar profiel, en terwijl ik hier ben, kan ik haar volgen of toevoegen aan een lijst, wat ook handig is als je wilt volgen hoe de carrière van iemand anders zich ontvouwt en de mensen een beetje wilt bespioneren. waar ze mee werken. En dan scroll ik gewoon naar beneden naar de contacten. We hebben het talentenbureau waarmee ze samenwerkt, en haar specifieke vertegenwoordiger, meneer Dan. Wat ik van daaruit doe, is dat ik de contactgegevens van Dan noteer, maar daarna ga ik dieper in op de beheermaatschappij en misschien op Dan zelf. Ik zal de website eens bekijken en er zeker van zijn dat ze het goed vinden als ik ze ongevraagde e-mails of scripts stuur, omdat ik geen slechte indruk wil maken of iemands tijd wil verspillen.

Laten we dit nog een keer snel doornemen. We gaan voor 'The Spectacular Now' en het lijkt erop dat deze film door Scott en Michael is verfilmd. Dus we gaan naar Scott, en we kunnen zijn bureaus zien waarmee hij werkt en zijn managers. Dan blader ik gewoon nog een keer door al hun informatie, onderzoek of ze op dit moment ongevraagde inhoud gebruiken en voeg ze toe aan mijn contacten. En als ze op dit moment geen ongevraagde e-mails aannemen, zal ik dat op mijn kleine schema markeren, zodat ik kan blijven controleren of dat iemand is met wie ik echt geïnteresseerd ben om mee te werken.

Nog iets om in gedachten te houden: stel dat je een actiefilm schrijft. Je wilt niet per se naar de nieuwste 'Bond'-film gaan en de schrijver en hun manager vinden en je hart op deze manager en alleen deze manager richten. Het kan geen kwaad om het te proberen, maar zelfs als je een contract bij hen hebt, wat geweldig zou zijn, zul je niet noodzakelijkerwijs de topprioriteit van die manager zijn als ze grote klanten hebben met een krankzinnige selectie, omdat die persoon hun prioriteit zal zijn, omdat die schrijver heeft bewezen geld op te brengen voor deze manager. Ik heb dus gehoord dat als je nieuwer bent, het gebruikelijk is om met een manager te werken die misschien ook groener is, daar is niets mis mee.

Heel erg bedankt voor het kijken! Laat ons hieronder in de reacties weten hoe u op zoek gaat naar een manager. Als je een manager hebt, vertel dan alsjeblieft hoe je aan die manager bent gekomen en vertel ons allemaal een klein geheimpje, dan kom ik snel bij je terug."

Ashlee Stormo, aspirant-scenarioschrijver

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in...

Schrijver Jonathan Maberry spreekt over het vinden van vertegenwoordiging

Jonathan Maberry, een bestsellerauteur van de New York Times en vijfvoudig Bram Stoker Award-winnaar, is een encyclopedie van kennis als het gaat om het vertellen van verhalen, inclusief hoe je als schrijver representatie kunt krijgen. Hij heeft stripboeken, tijdschriftartikelen, toneelstukken, bloemlezingen, romans en meer geschreven. En hoewel hij zichzelf geen scenarioschrijver zou noemen, heeft deze schrijver wel projecten op het scherm op zijn naam staan. ‘V-Wars’, gebaseerd op Jonathans bestverkochte franchise met dezelfde naam, werd geproduceerd door Netflix. En Alcon Entertainment kocht de tv- en filmrechten voor ‘Rot & Ruin’, Jonathans zombiefictieserie voor jonge volwassenen. Wij...

Wilt u uw scenario verkopen? Scenarioschrijver Doug Richardson vertelt je hoe

Neem het aan van iemand die ongelooflijk veel succes heeft gehad in Hollywood: je scenario kan maar beter geweldig zijn als je het probeert te verkopen! Scenarioschrijver Doug Richardson (Die Hard 2, Mooseport, Bad Boys, Hostage) borduurde voort op dat advies tijdens een sit-down met SoCreate op de Central Coast Writer’s Conference. Bekijk de video of lees het transcript hieronder om zijn mening te horen over de vraag die hem het vaakst wordt gesteld: hoe verkoop ik het nu mijn scenario klaar is? “Hoe verkoop je je scenario? Dat is een van de meest voorkomende vragen die mij worden gesteld. Als je een scenario verkoopt, denk ik dat...

Waar u uw scenario kunt indienen

Waar u uw scenario kunt indienen

Gefeliciteerd! Als je dit leest, heb je waarschijnlijk net iets GROOTS bereikt. Je hebt je scenario afgemaakt, herzien, herzien, herzien, en nu heb je een verhaal waar je trots op kunt pronken. Je vraagt je waarschijnlijk af: “Waar kan ik mijn scenario indienen, zodat iemand het daadwerkelijk kan lezen en kan zien hoe geweldig het is?” Er zijn zoveel manieren om je scenario bekend te maken, of je nu probeert je script te verkopen, erkenning te krijgen in een wedstrijd of gewoon feedback te krijgen over je vaardigheden als scenarioschrijver. We hebben hieronder een aantal van deze opties verzameld, zodat u meteen aan de slag kunt. Toonhoogte...