Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Courtney Meznarich

Waarom er nooit een beter moment is geweest voor scenarioschrijvers om hun lot in eigen hand te nemen

2019 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin scenarioschrijvers hun agenten ontsloegen. Maar zou het ook de geschiedenis in kunnen gaan als Screenwriters of the Year het respect krijgt dat het verdient?

Terwijl iemand vanaf de zijlijn toekijkt terwijl de WGA-impasse voortduurt, kan ik niet anders dan trots zijn op al jullie schrijvers die zo hard hebben gewerkt om een ​​agent te krijgen, om vervolgens op te komen tegen je collega-creatieven en ontslagen te worden door de mensen die het meenden. aan jou. Een reddingslijn voor betaald werk. Maar het lijkt erop dat je meer hebt gevonden van wat je bent kwijtgeraakt: je hebt die agenten waarschijnlijk niet nodig omdat je zelf zo hard werkt. Je komt voor jezelf op, komt op voor je werk en doet uitstekend werk bij het opbouwen van relaties en het versterken van banden binnen de schrijversgemeenschap. Ik houd bijvoorbeeld van het vertrouwen dat ik van de schrijvers zie.  

Natuurlijk weet ik dat het niet gemakkelijk is. Dat is nooit zo geweest. Maar is het nu een beter moment dan ooit om de controle over je schrijfbestemming in handen te nemen?

Jeanne V. Bowerman  denkt van wel. Ze is scenarioschrijver en hoofdredacteur van Script Magazine en zal een cursus geven over het leggen van verbindingen in Hollywood op de Central Coast Writers Conference, 26-28 september 2019 in San Luis Obispo.  Je kunt je hier nog aanmelden voor het evenement.  Meer specifiek leert ze je hoe je 'op afstand kunt blijven' in de wereld van het maken van films, waar je ook bent, wat je representatie ook is. Omdat technologie 😊.

Ze onthulde enkele van haar geheimen tijdens een preview-webinar voor haar masterclass 'Navigating Hollywood From Outside of LA'.

"Toen ik in 2009 lid werd van Twitter, was iedereen heel vriendelijk, aardig en vrolijk"

ze zei Twitter is natuurlijk het epicentrum geworden van #WGAStaffingBoost, een virale hashtag die schrijvers helpt verbinding te maken met shows en films die ze momenteel bemannen in ruil voor vertegenwoordiging van bureaus.

“Het was een leuke plek omdat je verbindingen kon leggen die je in het echte leven ook kon voortzetten. Maar hoe doe je dit zonder eruit te zien als een stalker of een gek?”

Nu, zei ze, moet je je online netwerk offline halen en proberen mensen persoonlijk te ontmoeten.

“Elke keer dat ik naar LA ga, zorg ik ervoor dat ik de mensen ontmoet die ik de laatste keer heb ontmoet, en met wie dan ook”, zei ze.

En meer dan ooit gaat netwerken niet alleen over het leggen van verbindingen voor jezelf, maar ook over het maken van verbindingen voor anderen.

'Betaal het altijd vooruit', zei Bowerman. 'Stel dat je in LA of Chicago bent. Zoek mensen in je netwerk waarvan je denkt dat ze elkaar kunnen gebruiken. Als je een actrice kent en ook de casting director, nodig hem dan uit voor een drankje. Als ze het gevoel hebben dat je iets doet dat positief voor hen is, voelen ze zich warm en wazig over je en zien ze je als een ondersteunend persoon en niet alleen ik, ik, ik.

Je moet harder werken, methodischer zijn en je voorbereiden op je proces, voegde ze eraan toe.

Ze zei ook dat schrijvers voorzichtig moeten zijn met de manier waarop ze sociale media benaderen.

"Een van de eerste dingen die [producenten] doen, is je sociale media doornemen en kijken of je een gekke vogel bent", zei ze. “Het gaat erom hoe je jezelf presenteert en hoe je ervoor kiest om online gesprekken aan te gaan. Hoe ga je om met andere mensen? Ben jij iemand met wie ze geconfronteerd willen worden?"

Andere tips? Maak een website. Voeg voorbeelden van je werk toe, of het nu een YouTube-link naar je film is, een persoonlijk essay, een blogpost of iets anders dat laat zien hoe je een verhaal vertelt.

“Mensen benaderden mij voor een baan omdat ze mijn blog zagen. En toen [mijn schrijven] in Writer's Digest terechtkwam, belde de scenarioschrijfagent die ik had gebeld en zei: 'Ik hou van je werk, ik hou van je stem.'

Bowerman raadt ook aan om één blad te maken met uw verhaalsamenvatting, uw logline en uw contactgegevens, omdat u hierdoor de kans krijgt om mensen op een lager niveau te bereiken.

'Schrijf het op, zodat je er niet op vertrouwt dat ze je pitch onthouden als ze naar hun baas gaan.'

Pas uw one-sheet aan op basis van de verhalen waarnaar de makers op zoek zijn.

Meer tips deelt ze in haar 6 uur durende masterclass op de Central Coast Writers Conference,

‘Omdat er net zoveel manieren zijn om in te breken als mensen willen,’ zei ze.

We bevinden ons in het gouden tijdperk van de inhoud, en als je het mij vraagt, is er nooit een beter moment geweest om je dromen waar te maken. In de woorden van Jean Bowerman: alles wat nodig is?

"Gewoon niet zuigen."

ik zal het verlaten

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in...

Hoe netwerken scenarioschrijvers? Neem dit advies van filmmaker Leon Chambers

Netwerken. Het woord alleen al doet me ineenkrimpen en terugdeinzen in de gordijnen of struiken die het dichtst achter me staan. In mijn vorige leven hing mijn carrière ervan af. En weet je wat? Hoe vaak ik ook ‘netwerkte’, het werd nooit eenvoudiger voor mij. Het was altijd ongemakkelijk, geforceerd en bij gebrek aan een beter modewoord niet authentiek. Ik kan niet voor ons allemaal spreken, maar ik durf te wedden dat er veel schrijvers in hetzelfde schuitje zitten. Pas toen ik soortgelijk advies hoorde van de sentimentfilmer Leon Chambers hieronder, voelde ik dat de druk in netwerksituaties begon af te nemen. Ik leerde dat ik mezelf niet hoefde te verkopen; Ik alleen...

5 dingen die professionele scenarioschrijvers tegen nieuwkomers zouden zeggen

De meeste schrijvers die ‘het hebben gehaald’ zullen de feiten niet verbloemen: de kost verdienen als scenarioschrijver is moeilijk. Er is talent voor nodig. Het kost werk. En misschien wel het allerbelangrijkste: je moet opstaan als je bent omvergeworpen... keer op keer. Maar de beloning? Het is oh zo de moeite waard om te kunnen doen waar je van houdt voor de kost. Vandaag geven we wat scenarioschrijfadvies van een professional. We hadden het genoegen scenarioschrijver, toneelschrijver, producer en regisseur Dale Griffiths Stamos te ontmoeten op het San Luis Obispo International Film Festival. Ze is ook docent dramatisch schrijven, dus ze ziet dat studenten elke dag ernaar streven hun passie te beleven. Ze heeft een goed scenarioadvies voor hen ...