Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Courtney Meznarich

Hoe netwerken scenarioschrijvers? Neem dit advies van filmmaker Leon Chambers

Networking. Het woord alleen al doet me ineenkrimpen en terugdeinzen in de gordijnen of struiken die het dichtst achter me staan. In mijn vorige leven hing mijn carrière ervan af. En weet je wat? Het maakt niet uit hoe vaak ik 'netwerkte', het werd nooit gemakkelijker voor mij. Het was altijd ongemakkelijk, geforceerd en bij gebrek aan een beter modewoord, niet authentiek. Ik kan niet voor ons allemaal spreken, maar ik durf te wedden dat er veel schrijvers in hetzelfde schuitje zitten.

Met één klik

Exporteer een perfect opgemaakt traditioneel script.

Probeer SoCreate gratis!

Schrijf zo...
...Exporteer hierheen!

Pas toen ik een soortgelijk advies hoorde als het sentiment dat filmmaker Leon Chambers hieronder deelt, voelde ik de druk afnemen in netwerksituaties. Ik leerde dat ik mezelf niet hoefde te verkopen; Ik hoefde alleen maar mezelf te zijn. Dat alleen al zou nuttig zijn voor iemand, of zou een organisch gesprek creëren, of zou ervoor zorgen dat anderen zich voor mij openstellen. Begrijp me niet verkeerd - ik doe nog steeds niet mijn best om naar netwerkevenementen te gaan. Maar mijn definitie van netwerken is veranderd. Netwerken is vrienden maken. En af en toe kan een vriend een deur voor je openen, of misschien open je een deur voor iemand anders.

Je zou denken dat Chambers, die momenteel in het filmfestivalcircuit zit met zijn film 'Above the Clouds', dit netwerkding helemaal had bedacht. Hij heeft negen regisseurscredits op zijn naam staan, zeven producercredits, zes schrijverscredits en verschillende festivalselecties. Maar zelfs hij geeft toe dat het een worsteling is.

"Verbindingen maken met mensen is lastig", zei hij. "Ik vind het heel moeilijk, en ik denk dat het komt omdat ik Brits ben."

Chambers maakte een grapje en zei dat een vriend hem ooit vertelde dat hij "minder Brits" moest zijn, moest stoppen met zich te verontschuldigen voor wat hij heeft gedaan, anderen moest vragen aan welke films ze werken en gewoon zichzelf moest zijn. "Ik denk dat wat je niet wilt doen, is volledig in iemands gezicht zijn en zeggen: "Ik wil dit", voegde hij eraan toe.

"Het beste advies dat ik ooit heb gekregen voor het maken van films en proberen iemand te krijgen om je te helpen, is om nooit te vragen wat je wilt. Vraag om advies. En als je naar iemand toe gaat en zegt: "Kijk, ik probeer dit te doen, heb je enig advies?" Als het de juiste persoon is en je het op de juiste manier stelt, dan zullen ze je dat advies geven, en aan het einde zullen ze zeggen "waarom help ik je niet gewoon", wat je in de eerste plaats wilde, "legde hij uit. " Maar als je er echt om vraagt, is de kans groot dat ze je gewoon afsluiten en nee zeggen."

En als ik een "nee" hoorde, was de kans groot dat ik de kamer vernederd verliet en zwoer nooit meer terug te gaan naar een netwerkevenement! Maar als je die directe vragen niet stelt, en in plaats daarvan uit een plaats van oprechte interesse komt, heb je minder kans om die ego-blazende gesprekken tegen te komen. Goed genetwerkt zijn gebeurt niet van de ene op de andere dag, net zoals vrienden maken dat ook niet doet.

Vraag je je af waar je moet beginnen? Netwerkevenementen voor scenarioschrijvers helpen bij het scheppen van de verwachtingen dat mensen er zijn om verbinding te maken, dus het helpt het ijs op zijn minst een beetje te breken. Sommige netwerkevenementen voor scenarioschrijvers omvatten meetups (check Meetup.com), conferenties, expo's, filmfestivals en laboratoria. Ik heb hieronder een aantal topkeuzes gepost.

Scenarioschrijver Netwerkevenementen

Laten we vrienden zijn,