Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Victoria Lucia

Hoe u een scenario-synopsis schrijft

Schrijf een samenvatting van het scenario

Waar gaat het over het schrijven van een filmsynopsis waar ik doodmoe van word als ik het alleen maar doe? Ik moest onlangs een scriptsynopsis schrijven en het kostte me beschamend lang om het af te maken. Ik zat daar te brainstormen over de belangrijke details die ik moest opnemen en hoe ik de sfeer van het project kon overbrengen, allemaal op één pagina. Ik merkte dat ik verdwaalde in mijn uitstelroutine op sociale media in plaats van daadwerkelijk te schrijven. Het was verschrikkelijk, maar ik heb geleden, dus ik kan u advies geven om u te helpen, beste lezers.

Met één klik

Exporteer een perfect opgemaakt traditioneel script.

Probeer SoCreate gratis!

Schrijf zo...
...Exporteer hierheen!

Uw samenvatting wordt gebruikt om u te helpen uw verhaal te verkopen. Zie het als een marketinginstrument. Daarom volgen hier enkele tips voor het schrijven van een samenvatting. 

Denk breed om je samenvatting te schrijven!

Ik denk dat mijn probleem met het schrijven van een synopsis van één pagina is dat ik al veel tijd aan het schrijfproces heb besteed en dat ik het hele script heb geschreven, dus ik ken alle kleine details en alle nuances van het stuk. en soms raak ik daarin verstrikt. Dus als je gaat zitten om je synopsis te schrijven, concentreer je dan op de breedste, belangrijkste beats en karakterbogen.

Hoe lang moet de samenvatting zijn?

Houd uw filmsynopsis op één pagina of minder.

Oké, hoe pak ik een samenvatting van één pagina aan?

  • Begin met één tot twee zinnen over je eerste scènes

  • Vertel ons over het verhaal terwijl het zich ontvouwt

  • Zorg ervoor dat u de meest kritieke conflictmomenten opneemt

  • Introduceer je hoofdpersoon; Je kunt andere hoofdpersonen noemen, maar verzand niet in details

  • Maak het interessant, overtuig de lezer ervan dat het een geweldige film of tv-programma zou worden!

  • Sluit het af met twee zinnen die alles afronden en je laatste scènes beschrijven

Moet ik iets anders toevoegen dan een samenvatting?

Bovenaan de pagina wilt u een titel plaatsen en daaronder een 'die en die samenvatting', gevolgd door uw contactgegevens. Als ik voldoende ruimte heb, voeg ik soms mijn logline toe.

Wat als ik aan een tv-programma werk?

Ik schrijf meer televisie dan speelfilms, maar ik heb moeite met het schrijven van samenvattingen voor tv-programma's! Ik probeer je vooral te vertellen over de hoofdplot van de pilot - dus de algemene synopsis die je voor een film zou maken, en dan hou ik van een laatste paragraaf die vertelt waar we heen gaan of wat het basisidee is. Hoe gaat de serie eruit zien? Het schrijven van een synopsis van één pagina voor een tv-programma is beslist een uitdaging, maar probeer het boeiend te maken en ervoor te zorgen dat de lezer meer wil weten!

Dus doe wat ik zeg, niet wat ik doe. Leer van mijn fouten! Sluit de internetbrowser, laat de telefoon in een andere kamer liggen en concentreer u op het samenvatten van uw filmidee of tv-programma. Maak het spannend en boeiend, en de lezer hoeft alleen maar een ontmoeting met u te plannen om meer te weten te komen over uw geweldige tv-programma of film!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in...

Hoe u een vreemde taal in een scenario schrijft

Hollywood, Bollywood, Nollywood… in de 21e eeuw worden overal films gemaakt. En terwijl de filmindustrie groeit, groeit ook ons verlangen om van meer uiteenlopende stemmen te horen, inclusief talen die we misschien niet begrijpen. Maar hoe gebruik je, met een strikte scenario-opmaak, vreemde talen om de authenticiteit van je verhaal te vergroten en het tegelijkertijd leesbaar en niet verwarrend te maken? Wees niet bang, er zijn een paar eenvoudige manieren om dialoog in een vreemde taal aan je scenario toe te voegen, zonder dat er vertalingen nodig zijn. Optie 1: Als het er niet toe doet of het publiek de vreemde taal begrijpt...

2 manieren om een montage te schrijven in een traditioneel scenario

2 manieren om een montage in een traditioneel scenario te schrijven

Montages. We kennen allemaal een montage als we deze in een film zien, maar wat gebeurt daar precies? Hoe ziet het montagescenario-formaat eruit? Wat moet ik doen als mijn montage op meer dan één locatie in mijn script plaatsvindt? Hier zijn enkele tips voor het schrijven van een montage in een script die mij hebben geholpen bij het schrijven. Een montage is een verzameling korte scènes of korte momenten die op één hoop worden gegooid om snel het verstrijken van de tijd te laten zien. Er is meestal geen of heel weinig dialoog in een montage. Een montage kan worden gebruikt om de tijd te condenseren en ons in een kort tijdsbestek een groot deel van een verhaal te vertellen. Een montage kan ook...