Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Courtney Meznarich

Ashlee Stormo: een dag uit het leven van een aspirant-scenarioschrijver

Hé scenarioschrijvers! Ashlee Stormo is een aspirant-scenarioschrijver die haar dagelijkse leven documenteert om met jullie allemaal te delen. Misschien kun je van haar leren of misschien zelfs een nieuwe connectie maken met scenarioschrijven! Hoe dan ook, we hopen dat je de komende maanden inzicht zult krijgen in haar wekelijkse serie. Je kunt met haar in contact komen op Instagram of Twitter op @AshleeStormo , en je kunt de hele serie bekijken door naar het kanaal "Day in the Life of an Aspiring Screenwriter" op YouTube te gaan.

Met één klik

Exporteer een perfect opgemaakt traditioneel script.

Probeer SoCreate gratis!

Schrijf zo...
...Exporteer hierheen!

“Vandaag wilde ik je laten zien hoe ik twee banen combineer en toch tijd vind om te schrijven. Ik leer ook hoe COVID-19 mijn schrijven heeft beïnvloed en deel wat ik doe met scenarioschrijven, ondanks de drastische veranderingen in mijn schema. hoor ik graag van je over welk script je momenteel werkt?

Ashley Stormo

"Hallo scenarioschrijvers! Mijn naam is Ashlee Stormo. Ik ben 24 jaar oud. Ik woon in de buurt van Seattle, en hoewel ik als oppas werk voor het familiebedrijf, ben ik ook een aspirant-scenarioschrijver. En vandaag werk ik samen met SoCreate. Om je te laten zien hoe een aspirant-scenarioschrijver er in mijn leven uitziet, ga ik je laten zien hoe ik tijd vind om te schrijven nadat ik een fulltime baan als oppas heb gewerkt.

Het Corona-virus heeft zijn intrede gedaan, mijn dag ziet er heel anders uit. Dus ik ga je laten zien hoe een dag in mijn leven eruit zag vóór het coronavirus – mijn normale – en dan zal ik je laten zien hoe een dag in mijn leven er nu uitziet, en ik zal je ook laten zien hoe ik schrijf er doorheen.

Mijn gebruikelijke pre-Covid 19-dag begon dus om 03.45 uur. Ik ben een oppas die om school geeft. Ik moet om 05.15 uur bij het ouderlijk huis zijn. Daarna, van 05.15 tot 08.00 uur, mag ik schrijven als het kind wakker wordt. Ik weet dat ik ongeveer 14 pagina's per uur kan schrijven, dus ik streef naar ongeveer 35 pagina's in de ochtend, ongeacht of je dat doet. De enige reden dat ik veertien pagina's in een uur kan schrijven, is omdat mijn schets het grootste deel van mijn eerste conceptwerk vormt. Ze zijn uiterst gedetailleerd met veel stappen en hebben het schrijven van mijn eerste concept zoveel gemakkelijker gemaakt. Ik ga een video maken met SoCreate over hoe ik mijn script schets, dus houd de video in de gaten.

Dan maak ik het kind klaar, breng hem naar school en om kwart over negen zit ik weer in mijn auto en op weg naar mijn tweede baan. Ik werk voor mijn vader, die meubels maakt, en dit is ook een baan waarmee ik mijn eigen ding kan doen. Dus als er geen klanten in de winkel zijn, en als ik al klaar ben met mijn computerwerk, heb ik een paar uur en kies ik ervoor om een ​​paar uur te schrijven of te redigeren.

Ik ben dus op baan nummer twee, en wat ik tot nu toe heb gedaan is mijn eigenlijke werk – dus ik heb wat advertenties, e-mails en sociale media gedaan. Ik heb het geluk dat ik voor mijn gezin mag werken, want nu ik dat heb gedaan, ga ik een pauze nemen en een tijdje aan mijn dingen werken. En dan, na de lunch, ga ik weer over, en werk ik verder aan dingen voor hem. Als er een manier is om een ​​baan te vinden waar er sprake is van vrije tijd, zodat je kunt doen wat je wilt, dan raad ik je dat ten zeerste aan. Ik krijg zoveel gedaan als ik als oppas werk, en dan krijg ik zoveel gedaan als ik hier ben.

Mijn gebruikelijke dagelijkse werkzaamheden zouden er ongeveer zo uitzien: e-mails beantwoorden, advertenties plaatsen, klanten ontmoeten, en dan heb ik ongeveer twee uur voor mezelf om te schrijven of te bewerken. Ik zit nu op een tijdlijn. Er komt een wedstrijd aan. Vandaag moet ik dus twintig pagina's van mijn scenario met aantekeningen lezen. Nu ga ik naar binnen en ga ik specifiek beschrijven wat ik met die aantekeningen moet doen.

Oké, dus ik ben ongeveer een uur aan het bewerken geweest. Ik heb dit scenario eerder bewerkt, maar ik heb sindsdien zo'n 30 scenario's gelezen, en ik heb een heleboel opmaaktips en -trucs opgepikt en andere dingen die ik heb opgemerkt en die ik in de mijne wil verbeteren voordat ik deze verstuur. uit naar een wedstrijd.

Oké, dus hier is de eerste pagina. Ik heb een aantal spaties tussen de beschrijvingen gezet, maar dat is niet nodig. Ik ga veranderen hoe ik mijn scèneheaders doe. Ik heb een paar verschillende mensen gezien die, als er tijdsprongen zijn, het doen op een manier die gewoon gemakkelijker te lezen is. De manier waarop ik het heb is niet verkeerd, maar het is niet gemakkelijk te lezen. Gewoon veel meer laten zien, en veel minder vertellen via de dialoog.

Als ik computerwerk doe dat niets met scenarioschrijven te maken heeft, zal ik proberen mijn koptelefoon in te zetten en naar een soort media te luisteren die verband houdt met scenarioschrijven. Het kan een verhaalstructuur zijn, het kan netwerken zijn, wat het ook is, om te proberen een deel van de overtollige tijd die ik heb te maximaliseren. Na het werk ga ik naar de sportschool en tijdens mijn cool-down luister ik naar iets anders dat met de industrie te maken heeft. Ik heb keer op keer gezien dat de echte tip nummer één voor scenarioschrijven is om gewoon te schrijven. En dat, als je een potentiële manager een script laat lezen waar je zojuist je hart en ziel in hebt gestoken, en ze vinden het leuk, ze je zullen vragen om te zien welke andere scripts je in je kofferbak hebt, welke anders kunnen ze ernaar kijken. Omdat ze willen investeren in een scenarioschrijver die een potentiële carrière heeft die ze kunnen laten bloeien, in plaats van een eendagsvlieg. Daarom is mijn belangrijkste doel ervoor te zorgen dat ik schrijf. Zorg ervoor dat ik een aantal scripts in mijn kofferbak heb. En nogmaals, de manier waarop ik dat doe, is dat ik mezelf dwing om dagelijks te schrijven. Ik dwing mezelf om dat quotum te bereiken en mijn statische tijd te besteden aan het onderwijzen van mezelf, om gewoon te proberen zoveel mogelijk van mijn tijd te maximaliseren.

Sinds de uitbraak van het coronavirus ziet mijn dag er heel anders uit. Mijn scenarioschrijven is erdoor beïnvloed, maar ik ga je nog steeds laten zien hoe mijn dagelijkse leven eruit ziet. Ik ben nog steeds oppas omdat het gezin waarvoor ik werk essentiële diensten levert, dus ze hebben nog steeds kinderopvang nodig. Maar in plaats van vier uur in de ochtend te werken, kijk ik nu acht uur per dag naar hem, en dat eist echt zijn tol van mijn schrijftijd, omdat zijn schema anders is. Dus nu heb ik maar ongeveer een uur om te schrijven, en daardoor ben ik mijn optreden vóór school enorm gaan waarderen. Het heeft het allemaal in perspectief geplaatst.

Mijn vader sloot zijn winkel zodat we veilige sociale afstand konden bewaren. Dus ik heb eigenlijk geen baan. Op sommige dagen ga ik naar buiten en sla ik een plaat plat, niet om als een kapotte plaat te klinken, maar ik probeer mijn statische tijd te maximaliseren door naar een podcast te luisteren. Ik heb laatst naar 11 podcasts voor scenarioschrijven geluisterd. Ik heb een heleboel geleerd. En wat ik dan probeer te doen als ik binnenkom, zodat ik niet alles vergeet, is in mijn kleine memoblokje op mijn telefoon. Ik zal wat aantekeningen maken over dingen die echt opvielen tijdens die podcasts waarvan ik denk dat ik er baat bij zou kunnen hebben van. En op deze manier leer ik nog steeds, ook al doe ik iets dat totaal niets te maken heeft met wat ik zou willen doen in het leven.

Ook al heb ik veel meer tijd thuis, het is zo moeilijk om mezelf te motiveren om te schrijven als ik elke dag in bed lig. Gelukkig heb ik een deadline voor de wedstrijd waar ik naartoe werk. Dus wat ik doe is mijn planner pakken en beslissen hoeveel pagina's ik in een week wil schrijven. Ik heb het gevoel dat elke dag nu moeilijker is, omdat ik afgeleid kan worden door een persconferentie die net is opgedoken en die belangrijk voor mij is om naar te kijken, of ik kan eropuit gaan om de plaat voor die dag plat te leggen. Dus in plaats van een dagelijks doel te hebben, heb ik een wekelijks paginadoelnummer.

Dus mijn beste advies dat voor mij werkt, is om een ​​deadline voor mezelf te stellen. Zoek een wedstrijd waaraan je echt wilt meedoen. Creëer een online schrijfgroep waarin u elkaar allemaal verantwoordelijk houdt voor specifieke paginanummerdoelen. Doe wat voor jou het beste werkt. En op dit moment, als je geen zin hebt om te schrijven, is dat prima. Misschien kun je dit doen – omdat er voldoende tijd is om een ​​programma of film te kijken – elke keer dat je een programma bekijkt, pak je aan het einde een memo-app op je telefoon en schrijf je slechts één zin op over wat je opviel uit die film. Scenario en misschien kun je jezelf op die manier leren en onderwijzen.

Misschien neem je een pauze van het schrijven en schrijf je helemaal niet voor deze gekke periode, zodat je op volle kracht terug kunt komen wanneer je daar zin in hebt. Wat voor jou het beste werkt. Doe wat je nodig hebt om voor jezelf te zorgen.

Oké, scenarioschrijver. Zo ziet mijn dagelijkse leven eruit. Ik ben een complete beginner en zou graag jouw tips willen horen over hoe je je werk kunt combineren met je dromen. Ik zou heel graag willen horen of je tijdens deze sluiting hebt geschreven en aan welke projecten je hebt gewerkt. Ik wil het echt weten. Ik wil met zoveel mogelijk van jullie in contact komen.

Zorg ervoor dat je SoCreate volgt . Ik zal met hen samenwerken aan meer video's. En ik weet dat ik vandaag veel bronnen heb aangeroerd. [SoCreate] heeft veel waardevolle bronnen via hun sociale kanalen, dus zorg ervoor dat je ze eens bekijkt. Ik hoop dat jullie allemaal een geweldige dag hebben en ik kijk ernaar uit om jullie allemaal te ontmoeten.”

Ashlee Stormo, aspirant-scenarioschrijver