Blog over scenarioschrijven
Geplaatst op door Victoria Lucia

10 scenarioschrijvende citaten om de blues van de scenarioschrijver te genezen

10

Scenarioschrijvende citaten om de problemen te genezenDE BLUES VAN SCREENSCHRIJVER

"Wat ben ik aan het doen? Is het goed wat ik heb geschreven? Ik weet niet meer waar dit script naartoe gaat. Moet ik er überhaupt aan werken?"

Dit zijn enkele dingen waar ik aan denk als ik de blues van de scenarioschrijver krijg. Als schrijvers raken we allemaal wel eens gefrustreerd. Schrijven kan ongelooflijk isolerend werk zijn, en het is moeilijk om enthousiast of zelfs gemotiveerd te blijven om afstand te nemen van waar je momenteel mee bezig bent. Als je worstelt met schrijven, zal wat advies van andere schrijvers me zeker oppikken! Hier zijn tien bemoedigende citaten over scenarioschrijven om de scenarioschrijverblues te bestrijden.

Met één klik

Exporteer een perfect opgemaakt traditioneel script.

Probeer SoCreate gratis!

Schrijf zo...
...Exporteer hierheen!

'Verlies het vertrouwen niet in wat je probeert te doen, ook al zul je links en rechts emotioneel geraakt worden. Op ieder ja, zijn er veel nee's. En dat is oké.'

Jennifer Lee

"We zijn allemaal verbrand door slechte reacties. Onbeleefd, ongevoelig, bazig, arrogant, verkeerd, zelfs wreed."

Julie Grijs

"Het schrijven van scripts is het moeilijkste deel van het hele gedoe... het minst begrepen en het minst opgemerkt."

Frank Capra

"Het is beter om een ​​slechte eerste versie te schrijven dan helemaal geen eerste versie."

Zal Shetterley

"Scenarioschrijven is de meest waardevolle van alle filmkunsten. Eigenlijk is dat niet zo, maar dat zou het wel moeten zijn."

Hugh Laurie

"Ik denk aan het publiek in de zin dat ik mijn eigen publiek ben. Ik moet mezelf op dezelfde manier tevreden stellen, als ik een film in de bioscoop kijk, zal ik gelukkig zijn. Denk ik erover na om het publiek te bedienen? Nee ."

Shane Zwart

"Als het kan worden geschreven of gedacht, kan het worden geschilderd."

Stanley Kubrick

‘Eén ding dat helpt, is mezelf toestemming geven om slecht te schrijven. Ik zeg tegen mezelf dat ik vijf of tien pagina’s zal schrijven, wat dan ook, en dat ik ze de volgende ochtend kan verscheuren als ik dat wil. Niets gaat verloren – vijf pagina’s schrijven en Ik zal ze niet verscheuren, tenzij ik een dag vrij neem."

Lawrence-blok

"Wie wil schrijver worden? En waarom? Omdat het het antwoord is op alles. … Het is de vloeiende reden van het leven. Opmerken, vastpinnen, creëren, creëren, je nergens over verwonderen, het vreemde waarderen, niets door de afvoer laten gaan. Om te geven, om iets te maken, om van het leven een geweldige bloem te maken, ook al is het een cactus."

Enid Bagnold

"Mensen zeggen: 'Welk advies heb je voor aspirant-schrijvers?' Ik zeg dat ze niet echt advies nodig hebben, ze weten dat ze schrijver willen worden en dat gaan ze doen, wie weet dat ze het echt willen doen en ze weten het."

RL Stijn

Hopelijk hebben deze citaten je kunnen helpen opbeuren en de blues van de scenarioschrijver bestrijden. Wat nog belangrijker is, ik hoop dat dit citaat laat zien dat de meeste schrijvers, zelfs gevestigde schrijvers, hiermee worstelen. Het bestrijden van twijfel aan jezelf is een van de grootste uitdagingen waarmee een schrijver te maken kan krijgen, en op sommige dagen kun je dit beter overwinnen dan op andere. Wees lief voor jezelf en veel schrijfplezier!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in...

Onze favoriete vakantiefilmcitaten en de scenarioschrijvers die ze hebben geschreven

Ze laten je hardop lachen, de tranen wegslikken en ‘aww’ zuchten. Maar wat is beter? Het kijken naar vakantieklassiekers voelt altijd een beetje als thuiskomen. De briljante scenarioschrijvers achter de meest citeerbare regels zijn experts in het aanboren van alle vage gevoelens en het bouwen van herkenbare scènes die ons doen lachen als de Kerstman, maar deze briljante schrijvers komen zelden in de schijnwerpers. Dus in deze kersteditie blog ratelen we de beste citaten uit vakantiefilms EN de schrijvers die ze hebben geschreven, waardoor de mooiste tijd van het jaar tot leven komt op het scherm. We konden niet slechts één citaat kiezen! Alleen thuis getikt...

“Wees niet kostbaar”, en meer advies van scenarioschrijver Adam G. Simon

Van Hollywood tot Pakistan, scenarioschrijvers van over de hele wereld hebben onze Instagram Story gevolgd om scenarioschrijver Adam G. Simon vragen te stellen over hoe ze hun carrière als scenarioschrijver van de grond kunnen krijgen. “Ik vind het leuk om bij te dragen omdat niemand me echt heeft geholpen”, vertelde hij de schrijversgemeenschap. “Ik wil dat meer mensen slagen. Ik wil dat meer mensen meedoen. Ik wil dat meer mensen ideeën bedenken. Voordat ik inbrak, had ik 150 dollar negatief op mijn bankrekening staan en een zak met scripts. Het bracht me in een positie van scenarioschrijver Adam G. Simon waarin ik moest doen of sterven. Het zou leuk geweest zijn om wat advies te krijgen.”...