Blog van de oprichter
Geplaatst op {{Datum}} door Justin Couto

Je bent niet wat je doet!

Noodle de Doodle-monteur leunt over de motorkap van een auto om te werken

In mijn leven heb ik geluk. Ik ben opgegroeid met twee geweldige ouders die hoe dan ook van me hielden en me lieten geloven dat ik alles kon bereiken waar ik zin in had. Als volwassene met jarenlange reflectie op mijn naam, besef ik dat niet iedereen de gelukkige kans krijgt om zo'n opvoeding te krijgen. Mensen wordt niet altijd geleerd alles te leren en te geloven dat hun plaats in het leven kan zijn wat ze maar willen.

Mijn ouders waren tegenpolen. Mijn vader was erg risicomijdend als het op zijn carrière aankwam. Ruim vijftig jaar lang heeft hij hetzelfde werk gedaan. Hij beschouwde zichzelf als een operator van zwaar materieel. Ik geloof niet dat hij zichzelf als leider, baas of welk ander beroep dan ook voor ogen had. Hij was een machinist van zwaar materieel, en dat bleef hij zijn hele volwassen leven. Mijn vader hield van zijn werk en ik wil niet dat iemand denkt dat ik niet trots op hem ben en op wat hij deed. Hij was geweldig en essentieel voor de gemeenschap waarin hij werkte. Ik zag mijn vader als Superman en ik heb altijd geweten dat hij alles had kunnen doen als hij in zichzelf geloofde.

Mijn moeder daarentegen is onbevreesd. Ze verkeert totaal niet in gevaar. Ze geloofde dat ze een fabrieksarbeider, verzekeringsverkoper, makelaar, songwriter en ondernemer zou kunnen zijn. Ze was al die dingen voordat ze met pensioen ging. Mijn moeder heeft altijd in zichzelf geloofd en was niet bang om iets nieuws te proberen. Door naar haar te kijken, heb ik geleerd dat het altijd de moeite waard is om een ​​foto te maken. Ook als het niet zo ging als ze had verwacht, kon ze altijd weer verder. Niets zal haar in de weg staan.

Ik had geluk. Ik ben opgegroeid waar mijn ouders me altijd aanmoedigden om foto's te maken. Mijn vader, die niet zijn eigen foto's maakte, liet mij altijd de mijne nemen. Mijn moeder gaf mij altijd het gevoel dat er geen andere keus was dan ervoor te gaan, wat mij het vertrouwen gaf om dat te doen.

Ik heb veel dingen gedaan in mijn leven. Voordat ik mijn eerste softwarebedrijf startte, werkte ik als vaatwasser, winkelbediende, evenementenmedewerker, Chevrolet-monteur, gereedschapsverkoper, sleepwagenchauffeur, vertegenwoordiger van de technische ondersteuning, supervisor technische ondersteuning en IT-persoon. 

Als u zich afvraagt ​​hoe iemand die zijn professionele carrière als Chevrolet-monteur begon, CEO werd van meerdere softwarebedrijven, neem ik u dat niet kwalijk. Als je tegen mijn jongere zelf had gezegd dat ik ooit een softwarebedrijf zou leiden, had ik het niet geloofd. Toch heeft elk van deze banen mij gebracht naar waar ik nu ben in het leven.

Ik hoor vaak dat mensen zichzelf omschrijven door wat ze doen. 'Ik ben een verkoper', 'Ik ben een monteur', 'Ik ben een ober.' Je bent niet wat je doet. Je bent een persoon - een persoon die in staat is alles te doen waarvan je bereid bent te geloven dat je het kunt. Het beste is dat je het vandaag niet allemaal hoeft te geloven. Je hoeft alleen maar te geloven dat je het volgende kunt doen waarin je geïnteresseerd bent en dat het je naar het volgende zal leiden. Iets nieuws proberen is eng, en het kan zelfs zo verlammend werken dat je nooit verder komt. Laat het voor jou niet zo zijn. Heb de moed om jezelf ervoor te laten gaan. Vind de kansen en zorg ervoor dat ze werkelijkheid worden door vooruit te gaan.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Ik weet dat het zo is, maar één ding dat het ongetwijfeld gemakkelijker zal maken, is als je er moeite voor doet. Leer alles wat je kunt over het volgende dat je wilt doen. Dit zal je zelfvertrouwen helpen groeien. Tegenwoordig is bijna alles wat je wilt leren gratis online beschikbaar. Als u geen internettoegang heeft, zoek dan naar bibliotheken of coffeeshops, of naar plaatsen met computers die u kunt gebruiken om online te gaan. Leer alles wat je kunt en ga een stap vooruit met elke nieuwe vaardigheid die je leert. Ik begon met het leren van softwareontwikkeling terwijl ik werkte als supervisor voor technische ondersteuning om mijn afdeling vooruit te helpen; Het waren hele kleine dingen, zoals het maken van een eenvoudig formulier waarmee een e-mail kon worden verzonden. Die kleine successen leidden tot grotere dingen en uiteindelijk tot het geloof dat ik een softwarebedrijf kon starten.

Bij SoCreate vind ik het super belangrijk dat mensen kansen krijgen om te groeien. We besteden veel tijd aan het focussen op onze teamleden en het aanmoedigen van hen om erachter te komen hoe ze vooruitgang willen boeken in hun carrière. We stimuleren ze om nieuwe vaardigheden te verwerven en nieuwe dingen te proberen. We creëren een omgeving waarin mensen leiders kunnen worden voordat ze leiding geven. We verspreiden informatie en delen de dingen die we als bedrijf nodig hebben, samen met links naar bronnen die mensen kunnen gebruiken om die vaardigheden te leren. We proberen altijd mensen intern te promoten voordat ze buiten het bedrijf gaan. Bij SoCreate richten we ons op onze mensen en doen we er alles aan om hen te helpen het volgende station in hun carrière te bereiken.

Als ik één ding in mijn leven heb geleerd, is het wel dat dingen die je je niet eens kunt voorstellen, mogelijk kunnen worden als je gelooft dat je het volgende station kunt bereiken. Voor sommigen zal het makkelijker zijn dan voor anderen. Niet iedereen kan op hetzelfde punt beginnen of heeft dezelfde kansen. Het speelveld is niet gelijk, maar dat betekent niet dat je niet omhoog kunt. Om dat te doen, moet je je concentreren, hard werken en geloven dat je het kunt bereiken. Er zullen tegenslagen zijn en het zal uitdagend zijn, maar je zult succes zien als je niet opgeeft. Je zult naar het volgende station gaan en dan ... je weet nooit waar dat toe kan leiden.

Als je bent zoals veel mensen, inclusief mijn vader, denk je misschien dat het nemen van risico's tijdens het grootbrengen van een gezin een onmogelijkheid is. Hoe zou u uw stabiliteit op het spel kunnen zetten voor iets onbekends als u zich inzet voor de zorg voor uw dierbaren? Naar mijn mening geloof ik dat je meer risico loopt door te stagneren. Uw vermogen om te voorzien kan aanzienlijk toenemen als gevolg van het nemen van enig risico. Er is ook geen betere motivator dan de angst om niet te slagen als je veel op het spel hebt staan. Deze angst zorgt ervoor dat je het werk hebt gedaan en dat je voorbereid bent. Je hebt veel te verliezen, dus je zult er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je slaagt. Uw kansen op succes nemen dramatisch toe als de inzet hoog is. Je hebt geen andere keuze dan ervoor te zorgen dat je slaagt.

Ik hoop dat het delen van mijn overtuigingen en mijn verhaal je kan helpen de moed te vinden die je nodig hebt om naar het volgende station in je leven te springen. Houd er rekening mee dat de titel die u momenteel bezit, u niet definieert. Je bent niet wat je doet. Je kunt het onmogelijke bereiken; je hoeft alleen maar te geloven dat je het kunt. Ik geloof in jou!

Blijf drukken,